Draadglas

Home/Glas/Draadglas
Draadglas 2017-11-08T19:47:35+00:00

Draadglas is een specifiek soort glas waarin metalen draden als wapening in veelal een vierkant raster zijn verwerkt. Dat heeft als voordeel dat het gaaswerk dat in de beglazing is verwerkt voorkomt dat glasscherven bij een eventuele breuk van het raam verspreid worden. Het gaaswerk houdt de glasstukken als het ware bijeen. In dat opzicht biedt dit soort extra veiligheid. Het draadglas heeft door de stevigheid ook een inbraakwerende werking, want het is geen raam dat met een enkele slag of stoot volledig gebroken kan worden.

Er is nog een extra voordeel aan dit type beglazing verboden en dat is dat de doorkijk enorm beperkt wordt. Dit geldt in elk geval voor de Engelse soort. Bij spiegeldraadglas is er namelijk wel sprake van doorzichtigheid doordat deze beglazing aan twee zijden gepolijst wordt. Beide opties beschikken overigens over een brandvertragende werking en kan het glas toegepast worden in ruimtes waarin een verhoogd risico op brandgevaar is. Bij de keuze voor het gewenste type kan onder meer met het doel rekening worden gehouden.
Vroeger werd draadglas ook als veiligheidsglas gezien maar volgens de huidige normen is dat niet meer zo. Ook bij draadglas bestaat de kans op een ernstige verwonding als het breekt en er een opening ontstaat. Voor veiligheid is draadglas niet meer geschikt.
Voor meer informatie neem contact met ons op via 0655776988 of stuur een email naar quickkozijnen@hotmail.com.