Dubbelglas

Home/Glas/Dubbelglas
Dubbelglas 2017-11-08T19:35:24+00:00

Dubbelglas is ideaal om te besparen op uw energierekening. Doordat dubbelglas is voorzien van twee ruiten met daartussen een luchtlaagje, wordt er minder energie doorgelaten. En dat zorgt er dan weer voor dat u minder hoeft te stoken. Daarnaast houdt dubbelglas geluid van buitenaf extra tegen waardoor u minder overlast heeft.
Dubbelglas is een verzamelnaam voor allerlei verschillende isolerende glassoorten. Deze verschillende soorten dubbelglas zijn:
• Gewoon dubbelglas
• Hoog Rendement (HR)+ glas
• Hoog Rendement (HR)++ glas
Let op dat niet ieder kozijn geschikt is voor de plaatsing van HR++ glas. Bij een oude woning dient het kozijn vaak te worden aangepast of vervangen bij een plaatsing van een HR++ ruit.
Met HR glas zorg je ervoor dat de warmte binnen blijft. Maar dit dubbel glas biedt meer.

De 7 voordelen van HR glas:
1. HR glas bespaart op energiekosten
2. HR glas beperkt warmteverlies en zorgt voor warmte-isolatie
3. HR glas zorgt voor een aangenaam klimaat in huis
4. HR glas verhoogt het energielabel van je huis
5. HR glas zorgt voor geluidsisolatie
6. HR glas kan zonwerend werken, voor een koel huis
7. HR glas werkt inbraakwerend in vergelijking met enkel glas

Dubbel glas HR is verkrijgbaar in 4 soorten met oplopende kwaliteit:
• Standaard HR glas
• HR+ glas
• HR++ glas
• HR+++ glas (3 dubbel glas)

De exacte isolatiewaarde van het glas wordt aangegeven door de HR glas U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het HR glas isoleert. Standaard HR glas isoleert het minst. Isolatieglas met de beste isolerende eigenschappen is HR+++ glas.
Met HR++ glas bespaar je veel geld op je energiekosten. Je verliest minder warmte, dus de cv-ketel hoeft minder hard te stoken dan bij normaal dubbel glas. Bovendien heb je veel minder last van tocht dankzij HR glas.

HR++ glas bespaart per m2 gemiddeld 20 tot 25 m3 gas. HR++ glas levert zo een besparing op van ongeveer € 23 per m2 per jaar. Dat is afhankelijk van je stookgedrag, andere vormen van isolatie van je huis en het vertrek in huis waar HR glas geplaatst wordt.

Voor een tussenwoning, met zo’n 20 m2 aan standaard dubbel glas, kan de energiebesparing van HR++ glas zo € 125 per jaar zijn. Enkel glas vervangen door HR++ glas bespaart in dit huis zelfs zo’n € 390 per jaar. HR glas is binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend.

Voor meer informatie neem contact met ons op via 0655776988 of stuur een email naar quickkozijnen@hotmail.com.