Gelaagd glas

Home/Glas/Gelaagd glas
Gelaagd glas 2017-11-08T20:44:28+00:00

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof folie. Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk één geheel blijft en er geen grote opening ontstaat, zoals bij gewoon glas wel het geval is. Het blijft dus onmogelijk door de ruit heen te vallen als de ruit voldoende dik is.
Gelaagd en isolerend
Om veiligheid en isolatie te combineren in glas wordt isolatieglas met één zijde veiligheidsglas aangeboden. De samenstelling van de isolerende beglazing bestaat uit een buitenblad van blank floatglas, een met droge lucht gevulde afstand houder en een binnenblad dat uit gelaagd veiligheidsglas bestaat. Dit alles wordt met elkaar verbonden door middel van een dubbele en elastische kit voeg. Indien het voor een publieke en openbare plek is, bijvoorbeeld een toegangsdeur van een schoolplein, dan wordt ook het buitenblad van floatglas vervangen door gelaagd glas.
Gelaagd glas, extra geluidscomfort en duurzaamheid
Gelaagd glas biedt naast veiligheid ook een uitstekende geluidsisolatie. Dit komt door de verschillende glascomponenten. Daarnaast is gelaagd glas een goed alternatief voor kostbare beschermingssystemen. In plaats van een obstakel te vormen tussen koopwaren en de klant, houdt het gelaagde glas de etalage transparant, goed zichtbaar maar tegelijkertijd ook goed beschermd tegen inbraak. Voorbijgangers kunnen ’s nachts uw etalage bekijken en u hoeft zich niet druk te maken over mogelijke diefstal.
Door de verschillende glascomponenten absorbeert gelaagd glas ook allerlei soorten geluiden. Ondanks dat gelaagd glas even dik is als gewoon glas, biedt gelaagd glas een hogere geluidsisolatie aan. Het biedt dus echt een oplossing als u in een lawaaierige omgeving woont. Denk daarbij aan het wonen aan het spoor of de snelweg.
Ultraviolet bescherming
Naast veiligheid, geluidscomfort en duurzaamheid bieden gelaagde beglazingen ook nog een bijzonder hoge bescherming tegen Uv-stralen. Dit voorkomt daarentegen niet altijd de verkleuring van materialen. Toepassing van gelaagd glas is dus geen garantie tegen verkleuring. Naast Uv-stralen zijn er nog andere parameters die de verkleuring kunnen beïnvloeden zoals infrarood en de vochtigheidsgraad.
Voor meer informatie neem contact met ons op via 0655776988 of stuur een email naar quickkozijnen@hotmail.com.