Isolatieglas

Home/Glas/Isolatieglas
Isolatieglas 2017-11-08T19:31:41+00:00

Isolatieglas wordt ook wel dubbel glas of thermopane genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee (of soms drie) glasplaten die luchtdicht met elkaar zijn verbonden. De ruimte tussen de glasplaten van het isolatieglas (de spouw) is gevuld met droge lucht of gas. Die ruimte werkt als extra isolatie van het glas. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. Isolatieglas wordt gebruikt als warmte-isolatie en geluidsisolatie.
De isolerende werking van een isolatieglas glasplaat wordt door meerdere factoren beïnvloedt:
• Spouwbreedte: indien de spouw te smal is, gaat er warmte verloren. Dit komt doordat de binnenzijde van één van de glasplaten de andere glasplaat afkoelt middels straling. Als de spouw te breed is, zorgen de stromingen van het gas voor deze warmteoverdracht.
• Gasvulling: gasvulling is de beste vulling voor isolatieglas. Edelgas (bijvoorbeeld Argon) wordt ook vaak gebruikt en heeft bijna dezelfde werking. Een nadeel wel, is dat gasvulling duurder is. Lucht als vulling isoleert het minst goed.
• HR coating: de HR coating zorgt ervoor dat er minimaal warmteverlies ontstaat. De coating is zo dun dat deze niet of nauwelijks zichtbaar is.
In de categorie isolatieglas vallen vier verschillende soorten glas. HR glas, HR+ glas, HR++ glas en sinds 2008 ook ZHR++ glas. Middels een U-waarde wordt de isolerende prestatie van isolatieglas uitgedrukt. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Dit in tegenstelling tot de R-waarde.

Isolatieglas is verkrijgbaar in alle gewenste maten. En er is isolatieglas met een extra functie: zonwerend, geluidwerend of brandwerend.
Voor meer informatie neem contact met ons op via 0655776988 of stuur een email naar quickkozijnen@hotmail.com.